Sunt o femeie independenta daca...?

Acum mult timp in urma femeile nu aveau voie sa scrie si sa citeasca. Oare asta ne face "mai putin" femei chiar in acest moment, cand citim acest articol? Nu, bineinteles. Ce s-a schimbat insa de-a lungul timpului?

Cum alegem sa fim cei "mici si rai"?

Fiecare din noi ne alegem sau ne este desemnat un rol in cadrul familiei. Deseori crestem si nu ne plac unele din rolurile care ne-au fost atribuite, insa revenim la ele de cate ori ne intoarcem acasa: rolul de clovn, de papusa, de "oaie neagra a familiei", geniul familiei, salvatorul familiei...

Ce este Analiza Tranzactionala?

Analiza tranzactionala este teorie a personalitatii si o psihoterapie sistematica pentru dezvoltarea si schimbarea personala. Ca teorie a personalitatii ne ofera o imagine asupra modului in care oamenii sunt structurati si functioneaza din punct de vedere psihologic (modelul starilor eului Parinte Adult Copil). AT-ul ofera insa si o teorie a comunicarii si duce la o intelegere complexa a relatiilor, la nivel social nu doar individual si poate fi o metoda de analiza a sistemelor si organizatiilor.

Ce este Debriefingul?

Debriefingul este o tehnica folosita in psihologie cu succes pentru a incheia orice proces. Este o metoda universala utilizata pentru a lasa in urma ceva vechi. Aceasta renuntare se refera la situatii, la oameni, la obiceiuri vechi, patternuri, comportamente sau scenariu (conform analizei tranzactionale). In prezent este folosita in terapie, consiliere, organizarii pentru a stopa rezistenta la schimbare si a stimula asimilarea noului.


Despre mine

laura lucanu
Psihoterapeut in supervizare cu formare principala in Analiza Tranzactionala.

Membru al Asociatiei Romane de Analiza Tranzactioanala (ARAT) si al Asociatiei Europene de Analiza Tranzactionala (EATA).  

NLP Practitioner si formare in Body Work Theraphy.

Am urmat numeroase seminarii nationale si internationale de formare in Analiza Tranzactionala, NLP, Somatoterapie si Gestalt Terapie.